metsäkuva 2018 netti vanha

11. Naisten Kymppi valloitti vuonna 1994 20 000 naisen voimalla perinteisen Olympiastadionin. Lähtö oli Paavo Nurmen kentältä ja reitti kulki Eläintarhan, Töölönlahden ja Kaisaniemenlahden maisemissa. Uusi miljöö ei kaikkia miellyttänyt ja reitillä tuli muutamia hankalia paikkoja eteen. Hollywood-tähti Katherine Kelly Lang eli Brooke ilahdutti matkan varrella jaellen nimikirjoituksiaan. Hän oli poikennut suunnitelmista, eksynyt skootterillaan väärälle reitille ja unohtanut täysin missä hänen oikeastaan piti olla. Hänkin oli siis hurahtanut Naisten Kympin huumaan.

94brookeErikoisen vivahteen naisten Olympiastadionin valloitukseen toi se, että vasta uusittu juoksuradan päällyste oli haluttu suojata ja Naisten Kymppi velvoitettiin peittämään rata. Upealle nurmikollekaan ei saanut astua, eikä astuttu, joten rajoituksia tuntui Naisten Kympin ja Olympiastadionin yhteisen polun alussa riittävän.

94massaa12. Naisten Kymppi otti Olympiastadionista vihdoin kaiken tarjolla olleen nautinnon irti. Lähtö oli stadionin sisäpuolella ja maaliintulo myös. Nurmikolle sai juoksun ja kävelyn jälkeen mennä kevyelle kenttälounaalle ja katsomoon päästettiin tukijoukot. Naisille järjestettiin myös ensimmäisen kerran oma suihkukylä Paavo Nurmen kentän puolelle.

13. Naisten Kymppi veti mukaansa 18 000 naista vuonna 1996. Mukana oli myös silloinen ulkoministeri Tarja Halonen, joka kiersi lenkin ulkomaalaisen diplomaattiryhmän kanssa. Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Englannista ja Kanadasta kotoisin olleet diplomaattinaiset ihastuivat tunnelmasta ja lupasivat viedä viestiä eteenpäin. Maalista sai soittaa kännykkäpartion puhelimilla (tuolloin vielä harvinaisia) kotiin ja kertoa miten kymppi oli sujunut.

YK:n Lastenjärjestö Unicefin 50-vuotisjuhlan kunniaksi Naisten Kympillä juoksi 300 koululaistyttöä tukemassa köyhien maiden lasten koulutusta. Juoksun jälkeen Naisten Kymppi tarjosi koko päiväksi vuokraamansa Olympiastadionin Syöpäyhdistyksen käyttöön. Suomen Syöpäyhdistys juhli 60-vuotista taisteluaan syöpää vastaan hyväntekeväisyyskonsertilla ja näin konsertin lippujen tuotto saatiin kokonaisuudessaan syöpäjärjestöille, ilman vuokrakuluja.

95jumppaa214. Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre kertoi avauspuheenvuorossaan, että ministeriö oli käynnistänyt Kunnossa kaiken ikää toimintaohjelman. – Naisten Kymppiä tarvitaan, sillä tässä tapahtumassa liikunta on omaehtoista ja hauskaa ja sivutuotteena syntyy sutjakka keho, kohentunut itsetunto, matala verenpaine ja hyvät rasva- ja sokeriarvot. Maalissa tapahtuman vahvimmat halaukset tarjosi kuulantyöntäjä Mika Halvari ja aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo esitteli voimakasta notkeuttaan esiintymislavalla.

Lasten Kymppi järjestettiin päivää ennen Naisten Kymppiä Hyvän olon torilla. IloMetrin yhteistyökumppanille Mannerheimin Lastensuojeluliitolle kerättiin varoja onginnasta ja huutokaupasta. Tapahtumaan kuului myös pieni kirmaisu lähipuistoon.

98jari15. Naisten Kymppi kokosi 20 000 naista kuntoilemaan 15-vuotisjuhlaansa keväällä 1998. Juhlan kunniaksi juostiin Naisten Kympin alku Mannerheimintietä pitkin. Lähtö oli siirretty Kisahallin kupeeseen ja leveä päätie ja keskusta valjastettu yhteistyössä poliisien kanssa kahdeksi tunniksi vain naisia varten. Lähdössä viihdytti Jari Sillanpää paitsi lauluillaan myös venytyksillään. Maalissa naiset saivat halauksen ja muutaman vuoden tauon jälkeen myös kukan.

98kukat

Seuraava »

Pääyhteistyökumppanit

paakumppanit2017 3

Yhteistyökumppanit

 

 kumppanit2017 5

runinfinland fi 200