metsäkuva 2018 netti vanha

99kissat16. Naisten Kympin juoksijoiden ja kävelijöiden massa oli vuosi vuodelta värikkäämpi, kun parhaiden asujen palkintojen tavoitteluun panostettiin yhä enemmän mielikuvitusta ja hurttia huumoria. Tapahtumassa ilakoivat saparohäntäiset possut, karjakot maitokannuineen, ampiaiset ja auringonkukat, klovnit ja pitkätossut ja monenmoisin tekstein somistetut T-paidat. Lisäväriä toivat vielä ilmapallot, hatut ja maskotit.

Naisten Kymppi järjesti iäkkäimmille naisille oman reitin ja oheistapahtumat YK:n ikäihmisten vuoden kunniaksi. Lasten Kymppi oli tätä ennen järjestetty kolme kertaa. Näin eri sukupolvet löysivät tapahtumasta omat erikoispalvelunsa, samalla kun itse kympillä saattoivat taivaltaa sekä äidit että tyttäret. Lähtötahdit kajautti Suomen kuningasleijona Danny.

99kukat17. Naisten Kympin juosseet ja kävelleet 15 000 naista saivat Tasavallan presidentti Tarja Halosen viestin mukana kannustavan nimityksen: "Täyden kympin naiset". Presidentti Halonen ei päässyt vuosituhannen ensimmäiselle Naisten Kympille ulkomaisen edustusmatkansa vuoksi. Uusi kymmenen kilometrin reitti kulki Paavo Nurmen patsaalta Hietaniemen hiekkarannalle, sieltä kohti Meilahtea ja Laaksoa. Maaliin tultiin kuten ennenkin Olympiastadionin Maratonportista. Sää oli suorastaan helteinen. Tommi Läntinen lauloi lähtötunnelmat korkealle Hyvän olon torilla. Stadionin nurmikolla viihdytti kymmenen frakkeihin sonnustautunutta mieskvartettia serenadeillaan.

00laulu18. Naisten Kymppi loisti 16 000 osallistujan värikkäiden asujen ansiosta, vaikka sää olikin vuoden 2001 tapahtumassa harmaa ja kolea. Latinorytmejä soittanut Alberto Gutierrezin orkesteri ja Bailatino lämmittivät lihakset lähtökuntoon. Näyttelijä Eija Ahvo lauloi Naisten Kympille afrikkalaisen lähtölaulun ja lähetti Suomen Unicefin Hyvän Tahdon lähettiläänä etujoukoissa 600 koululaistyttöä matkaan.

19. Naisten Kymppi aloitettiin koleassa säässä, mutta 14 000 naisen energia lämmitti ilman niin, että iltapäivällä oleskeltiin Stadionin nurmikolla jo auringon paisteessa. Jo seitsemättä kertaa juoksivat avausryhmässä Unicef-tytöt. Tällä kertaa noin 700 koululaista oli ilmoittautunut Unicef-kympille, jonka osanottomaksusta puolet meni kehitysmaan tyttöjen koulutuksen hyväksi. Kolme suomalaisen tytön juoksulla tuettiin kahden kehitysmaan tytön koulunkäyntiä koko vuosi.

01unicef20. Naisten Kymppi juhli 20-vuotisjuhlaansa 2003 uudessa paikassa Finlandia-talon edustalla. Ensimmäinen naispääministerimme Anneli Jäätteenmäki avasi Naisten Kympin ja osallistui itsekin juoksuun. Itsenäisen Suomen 68. hallitus oli ensimmäinen, jossa oli puolet naisia.

Five Guys Named Moe musikaalin tähdet esiintyivät Veeti Kallion johdolla tapahtumassa ja virittivät tunnelmaa illan Naisten Kympin 20-vuotisjuhlalle Finlandia-talossa.

03jumppaOpetusministeriö ja Suomen Liikunta ja Urheilu ry myönsivät Naisten Kympin juhlavuotena liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinnon ja Piikkari-pystin Naisten Kympille. "Naisten Kymppi on yksi liikuntakulttuurin mullistavimmista teoista siinä, että se on saanut mukaan ihmisiä, jotka eivät milloinkaan muulloin olisi osallistuneet mihinkään liikuntatapahtumaan", totesi ylijohtaja Kalevi Kivistö Opetusministeriöstä palkintoa luovuttaessaan.

03maali

Seuraava »

Pääyhteistyökumppanit

paakumppanit2017 3

Yhteistyökumppanit

 

 kumppanit2017 5

runinfinland fi 200